miercuri, 20 ianuarie 2016

Zaharul reduce capacitatea neurologica a creierului ?!


Se regăseşte peste tot, de la cafea, la micile delicii din timpul zilei. E dulce, dar în loc să ne îndulcească zilele, el ne... prosteşte.
Un studiu realizat de profesorii de la Universitatea din California a relatat faptul că o alimentaţie bogată în zahăr ne face mai proşti. 
Pe lângă boli ca diabet, boli de inimă sau cancer, zahărul încetineşte şi capacitatea de memorie şi afectează gândirea.
"Alimentaţia, în general, influenţează dezvoltarea neurologică, începând cu copiii care au nevoie de o alimentaţie completă, bogată în vitamine, pentru a nu le fi afectată capacitatea de gândire", explică medicul nutriţionist Eduard Adamescu, specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice.
Testele au fost relizate pe şoareci, iar rezultatele au fost uimitoare. Animalele învăţaseră să străbată un traseu, iar după numai şase săptămâni după ce au consumat numai zahăr, au avut probleme de orientare.


Niciun comentariu :